torstai 7. kesäkuuta 2012

Eka maasto ratsain

Tiistai 22.5

Olin suunnitellut ratsastavani kentällä, mutta päädyinkin sitten ensimmäiselle maastolenkille ratsain. Mataleena ja Nyyti tulivat tallille suunnilleen samaan aikaan ja olivat lähdössä Pepen kanssa maastokävelylle. Nyyti ratsastaen ja Mataleena "hätävarataluttajana". Päätin aika nopeasti, että lähdetään Carmenin kanssa samalle lenkille. Olin ajatellut, että eka maasto olisi hyvä mennä Popin seurassa, kun se on kaikista varmin siellä, mutta varalla oleva taluttajakin oli niin hyvä vaihtoehto, että mentiin jo tällä kertaa.

Kävin ensin nopeasti kentällä kokeilemassa millä tuulella Carmen on. Käveltiin ja ravattiin vähän, eikä kummassakaan ollut mitään ihmeellistä. Hyvät lähtökohdat siis poistua kentältä. Molemmille hevosille laitettiin kirkkaan väriset riimut suitsien päälle ja niihin valmiiksi pitkä naru kiinni, jonka toinen pää solmittiin satulan nuppiin.

Lähdettiin samaa reittiä mihin oltiin juuri Carmenin kanssa tutustuttu, suunta siis lentokenttää kohti. Käveltiin hiukan pidemmälle kuin edellisellä kerralla ja annettiin Pepen ja Carmenin vähän syödä ojan reunasta ennen takaisin kääntymistä. Takaisin tultiin samaa reittiä eli metsään ei tällä kertaa menty.

Koko lenkki sujui tosi hyvin. Välillä Carmen arkoi kavioitaan, kun tiellä oli enemmän kiviä. Kuolaimilla syönti tuotti alkuun vaikeuksia, kun se on aikaisemmin ollut kiellettyä aina ja ehdottomasti. Tällä kertaa kuitenkin annoin luvan syödä, mutta ei se tosiaan ilman harjoittelua oikein sujuvasti mennyt.

Kääntöpaikalla syömässä, kiitokset kuvasta Mataleenalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti