lauantai 9. kesäkuuta 2012

Lehmiä! APUA!

Keskiviikko 23.5

Nauta (Bos taurus), jota usein myös lehmäksi kutsutaan, on hevosia syövä petoeläin. Hevospulan aikana lehmät syövät myös ruohoa. Nykyisin lehmiä tavataan lähinnä kesäaikana aidatuilla alueilla. Talven ne viettävät navetassa, jotta ne eivät ruohon puuttuessa karkaa lähimmän tallin hevosia syömään. Eri nautarodut ovat mieltyneitä eri hevosrotujen lihaan. Tänään näkemämme Ayrshire ja Holstein rodut ovat erikoistuneet kuulemamme mukaan ratsuihin ja erityisesti arabeihin.

Mentiin ihmettelemään siis naapurin laitumella olevia lehmiä. Aika pelottaviahan ne oli, mutta selvittiin hengissä. Tien toisella puolella oli laitumen kohdalla pidempää heinää, jota Carmen söi silloin, kun ruokaa pystyi ajattelemaan lehmien vahtimiselta. Varmaan kymmenisen minuuttia ihmeteltiin ennen takaisin lähtemistä.

Alkuun kaikki lehmät olivat kaukana aidasta makuullaan. Ne kuitenkin kaikki päättivät nousta ja tulla aidan viereen ihmettelemään meitä. Carmen ei pitänyt makaavia lehmiä mitenkään vaarallisina (ne on varmaan syöneet juuri mahansa täyteen), mutta aidalle tulo oli sen mielestä liikaa. Täytyy tulla vielä uudestaan niin että voidaan sitten tarvittaessa turvallisesti ratsastaa lehmien ohi.

"Mitähän noi on? Näyttää oudoilta."

"Nyt ne tulee syömään meidät!"

"Ehkä tässä voi vähän syödä, mutta täytyy kyllä vahtia noita!"

1 kommentti:

  1. Lehmät on kyllä pelottavia!
    Meillä on parasta siedätystä, kun hevoset laiduntaa läpi kesän lehmien vieressä ;D Eikä mun kumpikaan arabi koskaan oikein ole pelännyt niitä!
    Tinkeri meni ekana päivänä pari kertaa aidasta läpi, kun pelotti, niin teki myös lämppäri!

    VastaaPoista