keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Trail-tehtäviä

Sunnuntai 20.5

Olen nyt pyrkinyt pääsemään joka toisen päivän ratsastus rytmiin, vuorossa siis ratsastusta. Harjailin Carmenin alkuun ihan normaalisti. Ratsastus aloitettiin pään laskemisella pohkeilla halaamalla. Se toimi tälläkin kertaa heti. Käynnissä mentiin alkuun paljon puomeja ja pujottelua, joka oli valmiina kentällä. Siltakin ylitettiin pariin kertaan.

Ravissa mentiin samoja puomeja ja pujottelua. Keksin niihin radankin, jota pääsi kiertämään koko ajan ympäri. Rataa mennessä pujottelu alkoi vuorotellen eri puolilta tötteröä. Tällä sai hyvin Carmenia keskittymään enemmän, kun ei aina ollut samalla tavalla. Välikäyntien aikana harjoiteltiin pään laskemista pohkeilla myös liikkeessä, mutta vielä en saanut Carmenia hoksaamaan ajatusta.

Käynti pätkän jälkeen Carmen säikähti vähän, kun Jaanan koirat juoksivat haukkuen kohti kenttää. Säikähtäminen oli siis pieni jalkojen nytkäytys ja sivuaskel, heti sen jälkeen taas voitiin jatkaa normaalisti. Oikealaukka ei meinannut millään nousta. Jaanan kanssa pohdittiin asiaa ja todettiin että vaikeinta Carmenille on oikean asennon löytäminen nostoon. Vasen laukka nousi totutun helposti.

Oikean laukan helpottamiseksi saatiin tehtäväksi mennä sulkuväistöä. Koska sitä ei Carmenille vielä ole opetettu, aloitetaan sen harjoittelu lähipäivinä. Sidepass on jo suunnilleen hallussa, joten lähdetään siitä aidan vierellä ja yritetään vähitellen päästä sulkuun. Ensin siis päätä menosuuntaan ja siitä vähitellen muunnetaan sidepass sulkuväistöksi.

Loppu käynnit käytiin metsässä ja niiden jälkeen lyhensin Carmenin kavioita raspilla. Kengittäjä on tulossa juuri ennen juhannusta ja yritetään siihen asti pärjätä itse kavioita hoitamalla. Edellisestä vuolusta on ehtinyt kulua jo liian pitkä aika. Kaviohoidon jälkeen Carmen sai syödä iltapöperönsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti