torstai 9. elokuuta 2012

Ponin metsästystä

Lauantai 9.6

Kävin tallilla aika nopeasti illalla äidin kanssa. Käytiin lyhyellä kävelyllä. Kun olin juuri kätevästi ehtinyt kehua miten rohkea Carmen on maastossa niin eikös se pelästynyt kahteenkin kertaan. Ensimmäinen säikähdys tuli kun naapuritallin koira tuli hieman yllättäen portille. Seuraava säikähdys tuli koiratalon kohdalla, mutta tällä kertaa syynä ei ollut itse koira. Luulen, että syy oli talon oven aukeaminen tai se oli ainoa normaalista poikkeava juttu minkä huomasin. Oltiin siis jo talon sivulla niin ettei ovea enää näkynyt, mutta kuulin sen aukeavan. Varmaan koira määrättiin sisälle, kun paluu matkalla sitä ei enää näkynyt.

Vähän ennen tallin pihaan pääsyä näin sattumalta, kun Miki käveli pihassa tallia kohti. En ehtinyt näkemään oliko Jaana sitä taluttamassa, joten lisäsin hieman vauhtia. Portilla sitten selvisi että Miki oli yksin kävelyllä ja matkalla pois pihasta metsään päin. Työnsin Carmenin narun äidin käteen ja lähdin kiertämään Mikiä vastaan. Sainkin ponin helposti kiinni ja vein sen talliin. Kävin pelastamassa äidin hevosen pitely tehtävästä, joka oli sujunut hyvin, kun Carmen sai syödä koko ajan ojanreunasta.

Oltiin vielä pihassa, kun Jaana tuli ulos tarkoituksenaan hakea Miki sisään. Kerroin missä poni oli seikkaillut ja käytiin ihmettelemässä sen karkaustekniikkaa. Riimu oli ehjänä päässä ja naru sekä tolppa, johon Miki oli ollut kiinnitettynä pihaponiksi, olivat myös ehjiä. Muistin että narun päässä oleva ketju oli ollut kierteillä, kun oli hakenut Carmenia. Ainoa mahdollisuus on että ovela poni oli kieputellut ketjun niin että se oli avannut lukon turvan alta. Vaikka ei kai tätä voi pitää kovin ihmeellisenä, kun tietää mitä kaikkea Miki osaa avata. Tarhojen portit ovat ylihelppoja ponille, joka osaa kääntää avaimesta päästäkseen ovesta sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti