perjantai 10. elokuuta 2012

Taivutteluja ja laukannostoja

Maanantai 11.6

Parin kevyen päivän jälkeen oli vuorossa ratsastusta. Yritän kovasti ratsastaa säännöllisesti, mutta välillä tuntuu että säännöllinen tarkoittaa kerran viikossa. Vähän enemmän siis pitäisi ratsastaa ihan jo heinäkuun lopussa olevan leirinkin takia. 5 päivää ja 10 tuntia on pelkkää tuskaa ja mahdottomuus, jos ei saada vähän kuntoa kohoamaan.

Harjoiteltiin tällä kertaa taivutuksia/asetuksia ympyrällä. Aloitettiin harjoitus suoraan ravista. Käynnissä ei Carmen vielä oikeen suostu tekemään töitä. Ensin siis taivutus sisäänpäin ympyrällä ja kun se sujui vaihdoin suuntaa pitäen taivutuksen samana. Harjoitus oli aika vaikea Carmenille, mutta saatiin kuitenkin tehtyä. En edes vaatinut että olisi pehmennyt vastataivutukseen. Alkuun riittää, että edes ohjautuu sinne toiseen suuntaan ympyrälle. Vastataivutusympyrältä palasin kuitenkin aina myötätaivutukseen ennen ohjan löysäämistä. Myötätaivutukseen Carmen pehmeni paremmin aina vaikean vastataivutuksen jälkeen kuin ennen sitä. Kummasti motivoi tekemään näitä helpompia asioita, kun kertoo että vaikeampiakin löytyy.

Välikäynneissä tehtiin sulku- ja avoväistöä. Sulkua jatkettiin myös ravissa. Tai sen opettelua, riitti että takapuoli siirtyi sisäänpäin aina pyynnöstä.

Sulkuharjoituksista oli hyvä jatkaa laukannostoihin. Oikealaukka oli taas vaikea löytää ja Carmen nostikin vasemman usein myös oikeassa kierroksessa. Mitään "rangaistusta" näistä en ole edes ajatellut. Hyvä että ylipäätään Carmen nostaa laukan. Uusi yritys vaan aina, jos sieltä joku kerta tulisi se oikea ja pääsisi oikein kunnolla kehumaan. Laukasta oli tarkoitus jatkaa ravia. Carmenilla on tapana pysähtyä heti kun sitä kehutaan. Tämä ei tietysti ole kovin hyvä, joten yritin nyt saada sitä hiukan vähemmäksi jatkamalla aina ravia. Muutamia tyssähdyksiä tuli kuitenkin, mutta niistäkin jatkettiin ravilla eteenpäin. Ehkä vähitellen Carmen keksii että on helpompaa jatkaa suoraan ravia kuin pysähtyä siinä välissä. Laiska hevonen kuitenkin kyseessä niin kyllä se vielä keksii mikä on helpointa.

Loppukäynnit käytiin taas yksin metsässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti