keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Katjan valmennus

La 28.4-Su 29.4

Olin viikonloppuna viimeisellä Hovin ratsutilalla järjestettävällä Katja Vanhatalon kurssilla. Ratsuna toimi Carmen kuten viime syksynäkin. Molempina päivinä ratsastettiin pari tuntia kerralla ja lisäksi oli teoriaa. Carmen jaksoi yllättävänkin hyvin parin tunnin ratsastuksen.

Alkuun näytti siltä että meillä on satula ongelma, kun Siru tuli samalle tunnille (Ollaan käytetty Sirun satulaa Carmenilla). Ongelmaa ei kuitenkaan ollut, kun Pepen satula sopi Carmenille taas. On viissiin saanut lihaksia niin että sopii taas erisatulat kuin viime sovituksella.

Keskityttiin molempina päivinä takajalkojen alle saamiseen ja rungon suoruuteen. Päätä ei juurikaan huomioitu vaikka ohjille piti toki hevosten pehmetä. Ratsastaja oli välillä aika hukassa, mutta Carmen teki sen mukaan mitä osasi silloin kun onnistuin oikein pyytämään. Laukka ei oikein sujunut. Lauantaina tuli vastalaukkaa ja pukkeja, kun pyysin oikeaa laukkaa. Vasenta ei sitten edes yritetty, kun siirryttiin harjoittelemaan spinejä. Spinit sujui yllättävän hyvin, en muista että niitä olisin ainakaan itse Carmenin kanssa aikaisemmin tehnyt. Voi tietysti olla että joku muu on kokeillut. Sunnuntaina tehtiin sitten enemmän laukan nostoja, mutta oikeaa ei saatu nousemaan. Vasen sen sijaan nuosi, vaikka ei pitkää pätkää tullutkaan. Täytyy varmaan käydä pyörössä, että Carmen saa ilman ratsastajaa harjoitella laukannostoja varsinkin oikealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti