lauantai 19. toukokuuta 2012

Talkoita ja taluttelua

Torstai 17.5

Jaanalla on perinteisesti pidetty vapputalkoot, mutta tänä vuonna isommat talkoot osuivatkin helatorstaille. Tehtävänä oli tyhjätä yhtä vahoista rakennuksista. Sen paikalle on myöhemmin tulossa siirtotalli, joten melkein romahtanut varasto piti saada tyhjäksi, että päästään purkamaan se ajoissa pois tieltä.

Tulin talkoopaikalle juuri sopivasti eli kahvitauolle. Toin mukanani myös suklaapiirakan. Tapana kun on ollut leipoa jotain, kun ostaa hevosen. Pahoittelut niille, jotka eivät sitä päässeet maistelemaan, oli nimittäin hyvää.

Talkoopuuhat olivat sen verran raskaita, etten jaksanut niiden jälkeen enää ratsastaa. Pyysin siis Paulaa lähtemään Zefyrin kanssa kävelemään maastoon. Saatiinkin Carmenin kanssa seuraa pikkuveljestä. Käveltiin sama lenkki kuin viimeksi yksin. Tällä kertaa hyödynsin kännykkääni ladattua sports trackeriä, sen mukaan matkaa tuli 2,8km ja keskinopeus oli 4,7km/h. Reilu puolituntia siis lenkkiin kului aikaa.

Lenkki sujui hyvin ja molemmat hepat oli rentoja suurimman osan matkasta. Molemmat tosin säikähtivät kertaalleen. Zefyr heti alkumatkasta, kun läheisen talon pihassa juoksi koira kohti tielle johtavaa porttia. Samassa paikassa on kuulemma usein jotain hevosten mielestä yllättävää, joten Zefyr oli jo valmiiksi hieman varuillaan. Portti on lisäksi parin rakennuksen välissä niin, että näimme koiran vasta kohdalla ja tilanne tuli siis hieman yllättäen. Carmen puolestaan säikähti toista koiraa, joka myös juoksi hieman yllättäen aitansa viereen haukkumaan. Koira on kyllä joka kerta meidät haukkunut, mutta nyt pääsi jotenkin yllättämään Carmenin. Meidän "super säikyt" arabit kuitenkin ottivat niin rennosti säikähtäessäänkin, että tekivät vain pienen säpsähdyksen niin että jatkoivat jo normaalisti ennen kuin siihen ehti reagoida mitenkään.

Takaisin päästyä vein Carmenin suoraan takaisin tarhaan. En siis tullut harjanneeksi sitä ollenkaan tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti