tiistai 8. toukokuuta 2012

Uusia kavereita

Maanantai 7.5
Suuntasin suoraan harjoittelusta agrimarkettiin ostamaan loimia. Mukaan lähtikin kesäsadeloimi ja toppaloimi. Molemmilla hintaa vaan 30€. Onneksi Carmenille sopii horzen loimista 125cm, muut loimet on tähän asti ollut 135cm. Toppaloimi pääty vielä varastoon, mutta sadeloimi pääsi tallille odottaan käyttöä.

Carmen oli siis viime yön Vallun kanssa sisällä. Aamulla ne oli vielä laitettu eri tarhoihin, mutta kun ehdin illalla tallille, siirrettiin ne samaan tarhaan. Mitään isoa reagointia ei tullut, vähän juoksemista ja Vallu esitti oria. Koska tämä sujui niin hyvin, päätettiin lisätä joukkoon myös Pepe ja Symppis. Siitä seurasikin sitten oritaistelu, kun oli kaksi tammaa joista kilpailla.

Jonkun aikaa annettiin koko porukan juosta, sitten Vallu kaatui yhdessä kaarteessa ja Pepeltä alkoi kunto loppua. Totesimme että homma pitää keskeyttää, kun kaikki olivat vielä ehjiä. Tammat siirrettiin viereiseen tarhaan ja ne rauhoittuivatkin heti. Taisivat hyvin vielä muistaa toisensa kun ovat Hovilla olleet samassa laumassa. "Oritkin" rauhoittuivat vähän, mutta eivät kokonaan. Päätettiin jatkaa muutosten tekemistä ja palautettiin Pepe ja Symppis samaan ja Vallu ja Carmen viereiseen tarhaan. Tämä toi rauhan maahan.

Kaikki saivat tarhoihin vähän heinääkin. Vallu valitsi ensin kasan itselleen, mutta Carmen kävi valtaamassa kasan itselleen. Hetken päästä Vallu tuli kyselemään, jos saisi syödä samasta kasasta ja lupasi käyttäytyä nätisti. Tähän Carmen antoi luvan, mutta Vallu näytti vielä pitkään melko varovaiselta.

Kävin Carmenin kanssa kentällä ja pyysin siltä laukkaa molempiin suuntiin. Ne nousikin nyt paljon paremmin kuin viimeksi pyörössä, vaikka itse sain isomman tilan takia juosta enemmän. Jaana totesi, että kun kerran laukat nousee noin helposti niin niitä pitää vaatia väh. kierros. Mari tuli tässä kohtaa sitten avuksi kun en saanut yksin laukkaa pysymään yllä. Pitkät narut molemmilla ja reilusti juoksemista takasikin vähän pidemmät laukka pätkät. Vasenta taisi tullakin se koko kierros putkeen, mutta oikeaa ei saatu joka kaarteessa pysymään. Siitä siis palkittiin lyhyemmästä pätkästä koska juoksuttajilta meinasi loppua kunto, täytyy varmaan taas jatkaa lenkkeilyä. Kyllä siellä pyörössä pääsee itse paljon helpommalla, mutta Carmenille taisi olla helpompaa kentällä laukkaaminen.

Yöksi otettiin sisälle Pepe ja Vallu muistelemaan kuinka edellinen kesä oli mennyt ihan sovussa ja kavereina. Carmen siirrettiin Symppiksen kanssa samaan tarhaan yön ajaksi. Aamulla olisi tarkoitus sitten laittaa pojat keskenään ja tytöt keskenään. Kaikkien neljän samaan tarhaan laittamista siis siirretään nyt vähän eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti