perjantai 4. toukokuuta 2012

Pyörössä laukkaa etsimässä

Perjantai 4.5

Jatkettiin sovittelu "urakkaa" suitsilla. Säädin siis sekä nivel- että kankisuitset Carmenille sopiviksi. Kanget olikin jo valmiiksi sopivat, taitaa olla ihan saman kokoinen pää siis kuin Elizalla. Sovittelun jälkeen harjasin Carmenin  geelisuan kanssa. Tuntui vissiin tosi hyvälle, kun piti heinien syöminenkin keskeyttää harjaamisen ajaksi. Välillä Carmen siirtyi sen mukaan mistä kutisi. Huomasin vaan että se kaula mitä oli harjaamassa vaihtuikin yhtäkkiä takapuoleen. Fiksu heppa kyllä, vaikka mitä muutakaan voi odottaa Elizan varsalta.

Katjan valmennuksessa kävi selvästi ilmi että oikea laukka on Carmenille paljon vaikeampi kuin vasen. Tänään alettiin korjaamaan ongelmaa pyörössä. Alkuun tuli molempiin suuntiin epämääräistä laukkaryntäystä, takajalat näytti menevän samaa tahtia. Välillä tiputti upealle arabiraville ja pienestäkin paineen lisäyksesta reaktiona taas ryntäyslaukkaa. Homma ei oikeen edennnyt joten välissä pyysin Carmenin seuraileen mua pyörössä. Kävelyn ja lyhyen ravaamisen jälkeen Carmen löysikin parin askeleen ajaksi ihan oikean laukan. Kaikista kehuista tosin heitti ristilaukalle ja pysähtyi samantien. Pyysin muutaman laukan noston oikealle, sitten vasemmalle ja lopuksi vielä oikealle. Laukkaa täytyy selvästi harjotella aika paljon, että hyvä rytmi löytyy eikä jalat sekoa keskenään.

Pöyröstä lähdön jälkeen kierrettiin pyörätie, että Carmenin hengitys vähän tasaantuis. Tallissa ei ollutkaan enää muita, kun palattiin ja osa nuoremmista hepoista oli jo ihan unessa. Annoin Carmenille pienin määrän kauraa ja jätin hepat yöpuulle.

Ennen lähtöäni tallissa haahuillessa löysin sattumalta Carmenin oman loimen. Taisi olla ihan ehjäkin, kun nopeasti katsoin. Ja väri oli mun mieleen, mustaa ja sininen alareuna. Täytyy varmaan säiden lämpiämisen jälkeen pestä koko loimi, oli hiukan kurainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti