sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Lisää ratsastusta

Perjantai 18.5

Carmen oli laitumen puolella, kun menin hakemaan sitä ja ihmettelin koko matkan sinne, miksei mulla ole kumisaappaat jalassa. Tarhan puoli oli nimittäin aika mutavelliä, kun oli satanut. Onneksi tarhassa on myös vähemmän käytetty portti, josta pääsimme pois vähemmän mutaista reittiä. Harjasin Carmenin lähinnä vain satulan kohdalta, kun se oli vielä osittain märkä.

Aloitettiin ratsastus muistelemalla mitä pitäisi tapahtua kun pohkeilla halataan. Carmen muistikin sen hyvin ja laski päätä heti alas. Kokeiltiin pariin kertaan, että varmistuin ettei vahingossa onnistunut, vaan toimii ihan oikeasti. Jatkettiin tekemällä voltteja ja ylittämällä puomeja käynnissä. Puomit menivät ihan hyvin, volteilla keskityttiin reitin säilymiseen ja oikein taipumiseen.

Ravissa jatkettiin samaa volttiharjoitusta. Muutamia puomejakin ylitettiin ja niissä tuli välillä kolinoita. Ylitettiin siis kolisseet puomit uudelleen ennen kuin jatkettiin mitään muuta. Volteilla keskityttiin myös rauhallisen tahdin etsimiseen. Tahti löytyikin melko helposti, mutta se ei säilynyt koko volttia. Useimmilla volteilla oli joku tietty vaikea kohta, jossa reitti, taipuminen tai tahti katosi. Pyörittiin kaikkia voltteja niin pitkään, että päästiin viimeinen kierros nätisti.

Carmen tuntui sen verran hyvältä, että päätin taas laukata. Aloitettiin oikeasta ja saatiinkin sitä pari sivua. Aina samasta kulmasta samaan kulmaan. Välillä nousi vääräkin laukka, mutta pääasiassa kuitenkin oikea. En huomannut että olisi tullut ristilaukkaakaan, mikä on mun kokemuksen mukaan aika yleistä arabeilla. Otettiin heti perään vasentalaukkaa, sitä päästiin hiukan pidempi pätkä. Otin vielä molemmat laukat uudestaan, kun meni niin hyvin. Aina välillä, kun yritin saada laukan jatkumaan pidempään tuli mielenosoituksena pieni pukki tai sivupotku.

Laukkojen jälkeen mentiin taas taluttaen loppukäynnit metsässä. Loimen laitoin päälle, kun oli aika kova tuuli. Ruuat Carmen sai vielä syödä tarhan ulkopuolella, on nimittäin eri pöperöt Vallun kanssa eikä ne saisi mennä sekaisin.

Carmen ja uusi sadeloimi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti